niedziela, 18 czerwca 2017

Papryka z grilla, z fetą


Pyszna bezmięsna propozycja na grilla, która może stanowić samodzielne danie lub być dodatkiem do mięsiwa. Grillowana papryka i wyrazista feta. Pysznie było :)



Składniki:

  • 2 papryki
  • 50-60 g fety
  • tymianek
  • oliwa z oliwek

Przygotowanie:

Paprykę przeciąć na pół, wydrążyć gniazda nasienne i opłukać. Do wydrążonych połówek papryk pokruszyć fetę, oprószyć odrobiną tymianku i skropić oliwą.

Papryki ułożyć na rozgrzanym ruszcie i grillować aż spód będzie miękki, góra będzie jeszcze chrupka.

Smacznego!
Zainteresował Cię jakiś przepis? Świetnie! Przygotowałaś/eś w domu? Jeszcze lepiej :) Jeśli masz ochotę to podziel się z nami zdjęciem wykonanej potrawy. Zdjęcia można przesyłać w wiadomości prywatnej lub na ewak1986@mail.com :)

4 komentarze :

  1. takiej jeszcze nie próbowałam:)

    OdpowiedzUsuń
  2. ja też nie próbowałam, ale myślę, ze z mięskiem z grilla smakuje wybornie:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ten dymny aromat musi fajnie smakować z papryką i fetą :D

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Obsługiwane przez usługę Blogger.

© 2015 kocham.. lubię.. gotuję.., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena